Patécafé

Agri meets Design is in samenwerking met bkkc en ZLTO het project FoodLabPeel gestart tijdens de Dutch Design Week van 2015. Boeren uit de peelregio worden gekoppeld aan een ontwerper om via co-creatie nieuwe ideeën en concepten te ontwikkelen. Een van die samenwerkingen heeft geleid tot het PatéCafé dat we samen met het consultancy- en vormgevingsbureau Foodcurators hebben ontwikkeld.

Met het PatéCafé willen we alle consumenten laten zien waar hun varkensvlees vandaan komt en het nut van de vierkantsverwaarding van het varken. De paté van het PatéCafé staat hierbij symbool voor de vierkantsverwaarding. In de paté worden alle minder gangbare delen van het varken gebruikt om de beste smaak te krijgen. Je kunt hierbij denken aan de lever, nieren, spek, kinnebakken, reuzel, poten en oren.

Tegenwoordig zien we steeds meer dat er in de supermarkt vooral de karbonades en schnitzels liggen en zijn de meeste consumenten niet meer bewust van het feit dat alle delen van het varken gebruikt kunnen worden. Met het project PatéCafé vragen we hier meer aandacht voor door middel van lezingen, excursies en workshops.

Daarnaast hebben we tijdens het pop-up restaurant van LOS op ’t veld in 2016 onze paté mogen serveren, waarbij we dit verhaal met veel plezier en passie hebben mogen vertellen. Hierna is er veel vraag gekomen of men deze paté ook bij ons kan komen kopen. Daarom is de paté samen met alle andere delen van het varken ook te koop in onze boerderijwinkel aan huis en via de webwinkel op deze website.

Heb je nog meer vragen over het PatéCafé of wil je meer informatie over de lezingen, excursies en workshops, kijk in de webshop of neem gerust contact met ons op!